Χαμένοι στη μετάφραση στο ΥΠΕΞ

Η αγγλική ανακοίνωση – απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στο τουρκικό ΥΠΕΞ για το θέμα των ελληνικών νησιών αντιμετωπίστηκε με χιούμορ από το σύνολο των social media. Η οντότητα «γκάφα ΥΠΕΞ» κατέγραψε στο ελληνικό διαδίκτυο σύμφωνα με το paloPro 1.281 συνολικές αναφορές μεταξύ 2-3 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα τα Sites συγκέντρωσαν 551 αναφορές, τα Blogs 241, τα Forum 1, οι Opinions 28, το Facebook 22 και το Twitter 438 αναφορές. H εικόνα των συναισθημάτων των αναφορών δείχνει μια πολύ μικρή επικράτηση των αρνητικών συναισθημάτων που αριθμούνται στα 545 έναντι των ουδέτερων που είναι 526, ενώ τα θετικά είναι στα 210. Με βάση τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία του paloPro τα social media διακωμώδησαν την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την ποιότητα των αγγλικών του αφήνοντας αιχμές για την προχειρότητα με την οποία έγινε η ανακοίνωση – απάντηση στις παράνομες τουρκικές διεκδικήσεις.

Ταυτόχρονα το ελληνικό διαδίκτυο προβληματίζεται για το σε πιο βαθμό το ατυχές αυτό γεγονός υπονομεύει την επικοινωνιακή πολιτική του ΥΠΕΞ καθώς θεωρεί ότι η ελληνική διπλωματία οφείλει να είναι να ιδιαίτερη προσεκτική σε τέτοιου είδους ευαίσθητα θέματα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s