Αμηχανία εν όψει της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Νίκος Αρβανίτης / Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον αναμένεται εν όψει  της Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)  η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα»  λίγες μέρες μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ και της δημιουργίας του νέου τηλεοπτικού τοπίου. Τα social media αντιμετωπίζουν με αμηχανία τον πολιτικό χαρακτήρα της ΔΕΘ που ενδεχομένως να αποτελέσει και σημείο εκκίνησης πολιτικών εξελίξεων.

Η οντότητα «Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» κατέγραψε στο ελληνικό διαδίκτυο σύμφωνα με το paloPro 13.163 συνολικές αναφορές για την χρονική περίοδο 22 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2016. Το Twitter κατέγραψε 8.760 αναφορές,  τα Sites 2.960, τα Blogs 913, οι Opinions112, το Facebook 417 και  Forums1. Η εικόνα των συναισθημάτων των αναφορών μας αποκαλύπτει ότι προηγούνται τα αρνητικά (5.578), έναντι των ουδέτερων  (4.478) και των θετικών (3.107).

Θεματολογία

Η θεματολογία  στο ελληνικό διαδίκτυο επικεντρώθηκε στην υπό εξέταση χρονική περίοδο σε αναφορές του πως θα διαχειριστεί ο Αλέξης Τσίπρας τη ΔΕΘ και αν θα διαμορφωθεί το πλαίσιο για πολιτικές εξελίξεις.. Τα Top 10 Topics του paloPro ανέδειξαν ως κυρίαρχες αναφορές:

  • Tην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα με κεντρικό σύνθημα «δίκαιη ανάπτυξη» συνδυάζοντας το πακέτο των κυβερνητικών υποσχέσεων με νέα επίθεση στην αντιπολίτευση και καταγγελίες ότι υπηρετεί «οργανωμένα συμφέροντα».
  • Τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «εγώ δεν πρόκειται να πάω στην ΔΕΘ και να κοροϊδέψω τους Έλληνες όπως έκανε ο Τσίπρας».
  • Τη δήλωση του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ότι  ο  πρωθυπουργός δεν έχει κανένα λόγο να ανακοινώνει τη δημιουργία μόνιμου πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.
  • Το κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη , με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
  • Τις εκτιμήσεις για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα επιλέξει τη ΔΕΘ ως σημείο εκκίνησης  πολιτικών εξελίξεων.

Συμπεράσματα

Η ελληνική διαδικτυακή κοινή γνώμη αντιμετωπίζει σύμφωνα με τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα του paloPro με αμηχανία τη ΔΕΘ, τις όποιες εξαγγελίες  του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και αυτές  του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα social media αναλυτικότερα  θεωρούν :

  • Ότι η ΔΕΘ μπορεί να αποτελέσει και εφαλτήριο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.
  • Ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να ανακοινώσει κάτι πολύ σημαντικό καθώς έχει μπροστά την αξιολόγηση για τα εργασιακά και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο.
  • Ότι  η ΔΕΘ με τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει να δώσει ουσιαστική λύση στην καθημερινότητα των πολιτών που αγωνίζονται για την επιβίωση τους.
  •  Προσπαθούν να καταλάβουν το πώς το νεοσυσταθέν Γραφείο του Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης θα διαδραματίσει ένα κομβικό ρόλο στην ανάδειξη της συμπρωτεύουσας.

 

Η ανάλυση έγινε με την υπηρεσία paloPro, το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο.
Για μία δωρεάν δοκιμή της υπηρεσίας μας επικοινωνήστε στο: info@paloservices.com.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s