Τα social media αντιδρούν στη Συνθήκη Δουβλίνου

Νίκος Αρβανίτης – Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Η δήλωση  του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ για επιστροφή προσφύγων στη Ελλάδα σύμφωνα με τη Συνθήκη του Δουβλίνου προκάλεσε τις αντιδράσεις των social media. Η οντότητα  «Συνθήκη Δουβλίνου – Προσφυγικό» κατέγραψε στον ελληνικό διαδίκτυο σύμφωνα με το paloPro  7.285 αναφορές για την χρονική περίοδο 3-5 Σεπτεμβρίου 2016.  Το Twitter συγκέντρωσε 3.500 αναφορές  τα Sites  2.658, τα Blogs  870 , οι Opinions  76, το  Facebook  178  και τα Forums 3 αναφορές.

Τα συναισθήματα των αναφορών μας δείχνουν μια σαφή κυριαρχία των αρνητικών (5.668) συναισθημάτων έναντι των  ουδέτερων  (820) και  των θετικών (797).

Οι περισσότερες αναφορές καταγράφηκαν στις 4 Αυγούστου όταν και δημοσιοποιήθηκε η δήλωση του υπουργού  Ντε Μεζιέρ.  Το paloPro κατέγραψε  2.946 αναφορές με τα συναισθήματα τους να έχουν αρνητικό ποσοστό 79% και θετικό μόλις 8%.

Τα social media αντιμετώπισαν αρνητικά σύμφωνα με τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα του paloPro τη δήλωση Ντε Μεζιέρ και τη Συνθήκη του Δουβλίνου και θεωρούν ότι η  Ελλάδα δεν έχει τις υποδομές να δεχτεί και άλλους πρόσφυγες.  Επίσης τα στοιχεία του paloPro μας έδειξαν ότι πολλά αρνητικά σχόλια έγιναν από χρήστες που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την κεντρική Μακεδονία. Τα συγκεκριμένα σχόλια προκαλούνται από  αρνητικές ειδήσεις του ελληνικού διαδικτύου που  αναπαράγονται και αφορούν μετανάστες και επεισόδια σε κέντρα φιλοξενίας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s