Τριμερής χωρίς ουσία

H τριμερής συνάντηση του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο ιταλικό νησί Βεντοτένε δεν «συγκίνησε» τα social media.

H «Τριμερής Ρέντσι, Μέρκελ, Ολάντ» κατέγραψε στο ελληνικό διαδίκτυο σύμφωνα με το paloPro 2.061 συνολικές αναφορές στις 22 -23 Αυγούστου. Τα Sites συγκέντρωσαν 740 αναφορές, τα Blogs 198, οι Opinions 14, το Facebook 35 και το Twitter 1.074 αναφορές. Τα συναισθήματα  των αναφορών δείχνουν μια κυριαρχία των ουδέτερων συναισθημάτων (1.174), ακολουθούν τα αρνητικά (522) και τέλος τα θετικά (365).

Συμπερασματικά τα social media αντιλήφθηκαν την τριμερή Ρέντσι, Ολάντ, Μέρκελ ως μια συνάντηση εντυπώσεων και όχι ουσίας για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Η ελληνική διαδικτυακή κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η επίλυση της οικονομικής κρίσης και του μεταναστευτικού απαιτεί συλλογικές προσπάθειες και πολιτικές. Παράλληλα εμφανίζεται «κουρασμένη» και από τετριμμένους σχολιασμούς – αναλύσεις που ανακυκλώνονται στο ελληνικό διαδίκτυο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s